čtvrtek 8. listopadu 2012

Mára // Raketoplán // Den 3

     Ráno se probudím, kluci nikde. Zase blbej pocit, že jdu pozdě.
Dnes by se mohlo zdát, že se toho v ateliéru nedělo tolik, jako včera. Vůbec jsem nefotil, což si uvědomuju až teď. 
Pouštěli jsme si dobrou muziku, to se dnes osvědčilo jako dobrej způsob na uvolnění začínající dusné atmosféry. S klukama jsme opět diskutovali o pergole. Každej den jsme se Štěpánem přišli s úplně jiným řešením. Jako hodně jiným. Pavel nás tlačil ke zjednodušení, až na kost. Je to hodně únavný, ale věřím, že to přinese pěkný a fungující řešení. Občas to mezi všemi jiskřilo, což se mi zdá dobrý, protože je to cesta k dobrým výsledkům. Zhmotníme mlhu.
     Zítra pojedeme na schůzku s těmi klienty. Je to ve Rtyni v Podkrkonoší. Jsem zvědav, jak to bude probíhat.
     Štěpán s Pavlem odjeli před chvílí do Prahy. Sedím, ještě v ateliéru, chci udělat něco do školy.
Zůstal tu se mnou Kuba a Arrinka. Dneska ji budu hlídat. Pavlova boxerka. Snad mi neuteče nebo nepokouše. 
Začali jsme od znova. Čistej stůl, tabula rasa, koperníkovskej obrat. Občas je to dobrý se vrátit na začátek a pročistit hlavy.

   Zítra ahoj!


Mára // Raketoplán // Den 2

    Večer předtím jsme šli spolu se Štěpánem směr domov. Ptal jsem se v kolik zítra začínají. Prej v 9, ale že můžu klidně v půl 10. Přišel jsem nakonec po 10. Jinak to ale jednoduše nešlo.
  Klucí vyřizovali ráno nějaký telefonát ohledně stavby. Kuba se trochu hroutil, Pavel to musel jako správnej kápo krotit a snažil se Kubu dostat do pohody. Dopoledne bylo takový hodně úřední. Přeci jen měli přijet ti grafici a nemělo moc smysl začínat nějakou velkou práci.
  Na hodinách se ukázalo 12, ve skutečnosti bylo už půl 1, přesně doba, kdy měli do Liberce dorazit Ex Lovers. Skvělý grafický designéři, který se alespoň pro mě prezentujou na netu hodně tajemně. 
    Štěpán je nabral a vyhodil v Domově. Pak přijel do aťáku pro nás. Domov je celkem příjemná restaurace. Dal jsem si z nouze roštěnou. Vůbec jsem si nedovedl představit, že by roštěná mohla vypadat jinak, než ji znám ze školní jídelny s rejží a v hnědý omáčce. 
   Během oběda jsme srovnávali školy architektury a designu. David i Zuzka maj velkej přehled a zájem i o jiný obory, což mi bylo hodně sympatický. 
   Kuba to celý platil, vytasil bankovky, jak kdyby se nechumelilo a šlo se od válu.

Potom přišlo přemístěný zpět k nám do aťáku (nějak rychle jsem si přivykl na to zájmeno "k nám"). Bylo nás 6 + fenka Arri. To byl trochu problém, který jsme ale elegantně vyřešili. 
No prostě elegantně.

Celý odpoledne se kluci věnovali Davidovi se Zuzkou. Bylo to hodně zajímavý. Pokoušel jsem se pracovat, ale věci, kterých se bavili a který rozebírali, se mě tak dotýkali a bavili mě, že jsem spoustu času strávil otočenej hlavou k nim a s nevinným výrazem. 
  Abych to celý upřesnil, tak Ex Lovers budou dělat Raketoplanu celou vizuální identitu. Já tyhle věci žeru, jsem na to ujetej. Proto mi to příjde, jak skvělá náhoda, že zrovna v tom týdnu, kdy tu jsem, tak řeší tyhle věci. Bylo to úžasný odpoledne plný výbornej postřehů k prezentaci architektury, marketingu a tak dále. 
David a Zuzka
  Pro mě, jako pro člověka, který se hodně o tenhle obor zajímá, to bylo velmi přínosný. Těším se, co z téhle spolupráce vyleze. Když nám ukazovali svoje poslední práce pro Umakart, tak jsem byl hodně nadšenej z toho, jak se daj věci dělat, když je zájem z obou stran.
Kuba jim udělal skvělý kafe (prý).

Debata nad raketovejma věcma.

 
            Ve sedm bohužel museli odjet. Rád jsem je poznal, jsou to moc zajímavý lidi.
Zbytek večera jsme strávili s klukama (hlavně se Štěpánem) tím, že jsme řešili opět pergolu. Dostali jsme se k jiným řešením a následné diskuzi, kdy Kuba hrál skvělou úlohu zpochybňovače. Což je ovšem velmi důležitý, někoho takovýho u sebe mít, protože to tříbí argumenty a startuje mozek.
   V pátek bychom měli mít ke schůzce s klientem připravený nějaký řešení. Snad to dopadne. Pavlovi se věci, který jsme nadhodili líbí.

komplet mančaft
    Aby se nám líp přemejšlelo, tak jsme se přesunuli do šenku. Konkrétně do nonstopu na Pražský. Hlavní téma, ale bylo fotbal. S Pavlem jsme to probírali zleva zprava. Štěpán se na to téma moc netvářil, tak jsme se snažili to trochu balancovat nějakou cizinou. Na ženský došlo taky.
pivo a pergola
  A protože se mi po těch pivech na kolej jako fakt hodně nechce, tak tenhle příspěvek píšu z bytu kluků.
Po skvělým dnu, zítra brzké vstávání. 

Rád bych věděl, kolik lidí to tak může číst.
Čégo