středa 28. listopadu 2012

Martin//robust// úterý a středa

Tak, jak Mili pravila, tak jsme i učinili :-)

Milada/Úterý a středa u robustu

V úterý jsme dorazili s Martinem do atelieru, kde jsme byli dopoledne sami, projektilové měli vedle poradu tak jsme ani nedutali. Potichu jsme tedy diskutovali nad modelem, přemýšleli o baráku a zašli si na skvělý vietnamský nudle. Odpoledne kluci dorazili a tak jsme pokračovali v práci, povídali o Liberci a bylo nám vynadáno, že málo povídáme, co že to v libereckých kuloárech koluje. Kluci chtěli slyšet drby no!

Středeční den se nese v podobném pracovním duchu, skicujeme, cadujeme a rhinujeme domek, otázka je, jaké je ideální místo pro stavění na severním svahu? Má se bořit do terénu, být nenápadný, či naopak růst, chytat co nejvíce sluníčka? Diskuse nad modelem byla doufám plodná a pomohla, přemýšlíme tedy dál nad tvary...

Michaela/Re:Form/pátek

Pátek. Finále.
Koupit kávu a rychle do aťáku.
Přijede Roman!
Zadavatel, nadšenec, investor.
Žhavíme procesory, tužky kmitají po papíře, hlavně honem, ať je o čem se bavit!


Jindra nás opouští, jede za vědci, vyzvednout slečnu Dřevomorku, aby pak v kanceláři dělala klukům společnost. S Honzínem zatím dotáhneme alespoň dvě varianty.
Nedáš si kafe?
Odhodlávám se k presovači.
Po týdnu.
  •  
A málem jsem u toho vytopila celou kancelář...
  •  
Honzín raději přebírá kontrolu nad přípravou kávy.
Jdeme ven na cigárko?
Jasně.
Aspoň to zkonzultujeme.

Venku je nádherně. Obloha se po týdnu zase začíná protrhávat. Hned je vám lehčeji.

Típnuté cigáro letí do koše, jdeme to dodělat.
Honzín stojí u dveří.
Co se děje?
Marně se snaží odemknout klíčem, který má Jindra kdesi na kraji Prahy...
  •  
Naštěstí byl brzy zpátky.
Narychlo doděláváme co se dá, Roman už zvoní u dveří.
Sympaťák.
Z jednání je rázem přátelské posezení nad šálkem kávy, sen každého z nás.
...

A jak to všechno dopadne?
To se uvidí v létě.
Na workshopu.
Těšíte se?
My ano!






Lenka // IUCH

Můj Týden v realitě začal už minulou sobotu. Ida s Jakubem pořádají Městské zásahy v Jablonci nad Nisou a v sobotu se konala procházku po Jablonci pro architekty. 
Procházka byla studená (jak už to tady na severu bývá), smutná i veselá a zakončena byla výbornou přednáškou Miroslava Masáka v Jabloneckém Knihkupectví Serius 
(nenechte si ujít další přednášku z cyklu Tištěná architektura - 7.12./Petr Klíma/Kotvy Máje)

///
V pondělí už jsem vystupovala z metra na Vltavské. IUCH mají kancelář v bývalé budově Elektrických podniků na Bubenské. Dnes už zde nesídlí Elektrické podniky, ale desítky architektů, výtvarníků, designérů ... nedivím se, budova má neuvěřitelné kouzlo.

V budově je nemálo tajemných prostor.




Úžasná vstupní hala.

Temná chodba a IUCH ateliér jako světlo na konci tunelu.

A co jsem vlastně u IUCH dělala? Můj Týden v realitě byl trochu jiný, něž ty ostatní. Nebyla jsem na stavbě, ani jsem nevařila oběd. Protože Ida s Jakubem jsou moc hodní na to, aby mě nechali klikat půdorysy a protože organizují už zmíněné Městské zásahy, rozhodli se, že mi nechají volnou ruku. Takže první den jsem měla za úkol vybrat si, co vlastně budu dělat.

///
V úterý už bylo jasné, že předmětem mého zájmu bude Nisa. Rozhodli jsme se, že zpracuju manuál možností přístupu k Nise v úseku mezi konečnou tramvaje a autobusovým nádražím. Až bude hotový, poskytneme ho ostatním, kteří se Nisou budou zabývat v Městských zásazích, městu ... prostě všem, i vám!

///
Další dny už jsem strávila s Illustratorem a Fotošopem. Ida mě naučila super triky s mapama, Jakub mi ukázal jak na InDesign. 

///
Můj týden v realitě pátkem nekončí, musím jet do Jablonce, abych se konečně viděla TO místo ve skutečnosti a manuál dodělat. Doufám, že se vše podaří a za týden, dva se vám s ním budu chlubit.



(fotografie č. 1 ukradena z Facebooku městských zásahů jablonec, č.2 z Facebooku Knihkupectví Serius)

Samuel// Raketoplán// úterý