pátek 13. června 2014

Jakub // IPR Praha // pondělí, úterý, středa, čtvrtek


PONDĚLÍ
Nástup v 9:00, u vchodu budovy B v "Prágrových kostkách" areálu Institutu plánování a rozvoje Prahy se zapisuji u paní na vrátnici, ani nestihnu dopsat vše, když za zády slyším: "Ten je teď na týden náš, toho si pamatujte" a tím má povinnost ranního zapisování do knihy návštěv končí. Na práci dostávám popis jednotlivých lokalit, ze kterých se skládá nový Metropolitní plán. Během zápolení s technikou si odskočíme na společnou poradu, kde se mimojiné dozvídáme od architekta Romana Kouckého, jak bylo v Benátkách - už teď vím, že se mi odsud nebude chtít :-)

ÚTERÝ
Pokračuje drobné zápolení s technikou - páni z IT oddělení ale odvádí kvalitní práci a tak se během dne podaří zprovoznit vše, co je pro mou práci potřeba. Na programu je pokračování na popisu lokalit - najednou děvčata roznášejí skvělý zákusek a v tu chvíli se z týdne v realitě stává týden narozenin. Dnes slaví Natálka - kromě košíčku s jahodami dostává skutečně originální dárek - písničku.

 



STŘEDA
Začíná další den, tentokrát nejprve musím na zkoušku z práva a teprve potom, naštěstí s dobrou náladou po absolvování zkoušky, dorazím na pracoviště - zrovna k obědu venku na terase. Obsah činnosti se nemění, a tentokrát nejsou na programu ani žádné narozeniny. Za okny se stále něco děje, jednou jsou to výškaři myjící okna, podruhé kdosi s jogamatkou (doteď jsem netušil, že něco takového je) na terase mezi budovami.

ČTVRTEK
Další den ve znamení oslavy narozenin. Ne, abych nezpomněl, pracovalo se fest! Díky Michalovým narozeninám nás čekal výborný cheesecake. Konečně jsem se vymanili z tropických teplot násobených černými skly. Bohužel, nebo spíš bohudík, jsme během žádného dne nedosáhli teploty 31 stupňů v místnosti, ta by totiž znamenala práci z domova.