středa 9. dubna 2014

Týden v realitě 2014

Další ročník programu 

work experience // týden v realitě je tu!



Samuel Nekola v Raketoplanu


S pomazanim dekana, s podporou xfatulu a s nadsenim rozjizdime dalsi kolo tydne v realite. Bude jeste vetsi a lepsi nez to predchozi. Zatimco poprve se zucastnilo 20 architektonickych kancelari a cca 45 studentu, tentokrat se nam podarilo zapojit temer 30 subjektu. Tentokrat nejde jen o architektonicka studia, ale i o kancelare nekterych uradu, ve kterych architekti pracuji.

Odhaleni jiz brzy!

Studenti druhych a vyssich rocniku, kteri by se chteli zapojit, poslete jednu fotografii plus kratky neformalni text o sobe na email:jitka.pucandlova@gmail.com




DEADLINE: 23.59 20/04/2014



ANOTACE pro pripomenuti a pro novacky



Cílem programu je pootevřít mladým studentům dveře do reality tvůrčích ateliérů, seznámit je s aktivními architekty a odhalit jim, jakým způsobem funguje architektonická kancelář. Zkušební kolo preferuje komunikaci především s absolventy FUA TUL jako způsob navázání spolupráce školy a architektů z ní vzešlých. To rozhodně nebrání rozšíření okruhu spolupracujících ateliérů i za hranice “x-fatulu”




práva a povinnosti hostitele


Hostitel zvolí týden v daném období (předpokl. duben-cerven), který považuje za zajímavý z hlediska fungování praxe. Ideálně představí studentovi své portfolio, projekty na kterých zrovna pracuje, vezme ho na jednání či na stavbu. Hostitel může studentovi zadat jakoukoliv práci či úkol (v rámci architektury). Na konci stáže hostitel vydá potvrzení o jejím absolvování s krátkým komentářem k průběhu.
Hostitel má právo z dohody odstoupit pokud student neplní své povinnosti (viz níže), nebo pokud je jeho pracovní vytížení neslučitelné s důstojným průběhem stáže. V takovém případě může navrhnout jiný termín jejího absolvování.



práva a povinnosti studenta


Student se s hostitelem dohodne na pracovní době, kterou dodržuje. Po celou dobu stáže se řídí pokyny hostitele, respektuje pravidla jím stanovená a snaží se být maximálně užitečný. Průběžně zaznamenává svoje poznatky na společný blog, po skončení stáže vytvoří prezentaci o své zkušenosti z dané kanceláře. Student nemá nárok na finanční odměnu. Student má právo z dohody odstoupit, pokud hostitel neplní své povinnosti (viz výše). V takovém případě informuje o vzniklé situaci xfatul v okamžiku, kdy nastane. Pokud student ze studijních nebo jiných důvodů nemůže stáž absolvovat, neprodleně o tom hostitele informuje. Po dobu nepřítomnosti ve škole v době stáže je z výuky omluven.