neděle 29. června 2014

Barbora // MOBA // středa 21.5. - pátek 23.5.

Středa 21.5.
Změnilo se nám složení týmu, Kuba je pryč a Marco s Petrou se k nám aktuálně přidali. Stále ještě více či méně řešíme podklady, rešerše, informace.....z návrhu jsme toho zatím moc neudělali.
Nadále pokračuji na ortofotu, nicméně po poradě se tahle verze ukazuje jako neprůchodná. Musíme najít lepší zdroj satelitních fotek......takhle pro nás nemají dostatečnou kvalitu. Začíná hledání a opětovné skládání. Dnes to bude na dlouho.
Odcházím těsně před desátou večerní.



Čtvrtek 22.5.
Po včerejším dlouhém večeru nad ortofotem dnes konečně začínám dělat něco nového.
Po poradě nad konceptem se všichni s chutí pouštíme do svého dílu práce. Bude to krásný.
O tom nikdo nepochybuje.
Ladím grafiku ortomapy: nesmí být moc jasná, nesmí být moc nejasná. Ne moc bílá, ne moc tmavá. Vody tak akorát. A aby se pěkně prolínala...
Jako obrázek.
Končíme okolo osmé.
Ale s dobrým pocitem, bude to krásný (a ještě jednou), bude to krásný.



Pátek 23.5.
Ortofoto se stále ještě průběžně ladí, tak aby odpovídalo aktuálním požadavků. Mezitím už jsme vybrousili koncept a začíná se rýsovat nějaká konkrétní podoba našeho počínání.
Začínám pracovat na novém úkolu - navrhuji vlastní grafiku stromů, které pak implementujeme do cadu. Budeme tak prezentovat naše zásahy.
Je to bájo, tohle jsme vždycky chtěla dělat.
Odcházíme chvilku po osmé, musíme se vyspat. Zítra bude dlouhá noc......a co teprve pozítří!

meeting, briefing, brainstorming



Pavel // KVP // BONUS

Jak bylo slíbeno v přízpěvku z reality IPR – KVP, tka se stalo.
V úterý byl na webu zveřejněn manuál veřejných prostranství.

článek:
http://bit.ly/1iQO2W7

Po všechn svěceních a představovačkách je
k dispozici zde:

http://www.iprpraha.cz/cs/manual-tvorby-verejnych-prostranstvi



(foto: Míša)

Pavel + Olga // iuch // Po-Pá


pondělí 16.6.


potkáváme se s Olgou na Šalďáku a nasedáme na kola směr Jablonec. "Půlhodinka bude v pohodě stačit." Možná tak doma v Polabí…
V bytové kanceláři Idy a Jakuba chytáme druhý dech a vzájemně si představujeme projekty. IuCH se rozjíždějí asi tři roky, poslední rok už na fulltime. Ukazují nám několik drobných čerstvích projektů. Paráda. S Olgou se taky pochlubíme, navzájem zhodnotíme a sedáme ke stolu.
Iuch si analyzují vnitřní rezervy města, aby se mohli vyjádřovat k připravovanému územnímu plánu. Přes den pracují, po večerech přemýšlí nad svým městem. Proto jsem se do Iuch těšil.
Jakub nám vysvětluje, jak by si představoval, že jim pomůžeme s analyzováním a nechává nás zbytek dne prohlížet si ortofotomapu, mapu, katastr a starý a nový územní plán, abysme se v Jablonci zorientovali. To je pro dnešek tak akorát.

Na rozloučenou Jakub poradil krásnou cestu z Jablonce do Libe kolem Vendelína. Vyrážíme z práce a jedem přemýšlet o městě. Vlastně pomáhat s bakalářkama. 



úterý 17.6.


Do Jablonce přes Bedřichov a Janov nejkrásnější cesta. (Bez šlapání!) Olga dorazila už dřív autobusem a pochutnává si na palačinkách od Idy. Naštěstí na mě taky jedna zbyla.

Jak na to?


S Olgou dáváme dohromady pocity ze včerejšího pročítání map, domlouváme systém a vyrážíme do terénu: Dům, dům, díra, dům, dům, dům, díra s divokim parkovištěm, dům, dům, dům, krásná díra.
Vracíme se na oběd – Idina vepřová pečeně špikovaná švestkami je úžasná.

Zaměřeno


Odpoledne začínáme vymýšlet systém na zpracování dat. Těžko sedět v iuch kanceláři a nespadnout do nějaké diskuze. Za týden s Idou a Jakubem budem znát zevrubně politicko-architektonickou situaci v Jablonci.

Dneska odcházíme o něco dřív, na NNŽ je Landscape Festival, kde musím být s teamem KVP (viz http://tydenvrealite.blogspot.co.uk/2014/06/pavel-iprkvp-posout.html -> *úterý)

Hudba od Jakuba na cestu: Arcade Fire!
https://www.youtube.com/watch?v=r75BFcH4u2k



středa 18.6.


Ráno rozumné vstávání po vernisáži, dorážím do iuch. Dneska bez Olgy. Pokračuju v systému zpracování dat a vymýšlím prezentovatelnou podobu. Bude to vypadat takhle: 


(know-how!)

Do Liberce údolím kolem Vendelína se soumrakem v zádech.



čtvrtek 19.6.


Dodiskutováváme podobu výstupů a zpracování dat, začínáme sázet a přpravovat podkladové mapy.

Na oběd se k nám dneska přidává i Vladimír z knihkupectví (http://www.serius.cz/). Posloucháme další díl vyprávění o Jablonecké archi-poli situaci.KDO ZE ZVÍDAVÝCH ČTENÁŘŮ VÍ, JAKÝ VÝZNAM MÁ PRO ROZVOJ JABLONCE CHŘÁSTAL?


pátek 20.6.



užívám si poslední jízdu do Jablonce. 

Zasedám ke stolu, Jakub odjíždí nakupovat materiál na model (kůlna pro námořníka!) a Ida se ujímá DJ'ského kabelu! Dnes posloucháme Suuns!

Suuns: Up past the nursery
https://www.youtube.com/watch?v=5TSczIVMfog



Finiš. Testujeme, diskutujeme a dotahujeme do pochopitelného stavu. Jsou to dvě stránky v InDesignu a jedna tabulka v Excelu... a přitom to zabralo týden. Analýzu, co jsme začali, budou iuch s dobrovolníky dopracovat, aby se pak mohli o výsledku bavit s městem.

Rozlučka s kanceláří a scházíme do knihkupectví si poslechnout povídání Romana Brychty o tištěné architektuře.
https://www.facebook.com/pages/PLAC/374727562629881


iuch!