sobota 21. června 2014

Anča + Ema //18.-19. EDIT //Středa + čtvrtek + pátek



STŘEDA

Ve středu jsme dorazily opět ráno, následovalo nejdřív překlikávání výkresů v cadu (Jupí!:D..) Ema pokračovala na projektu pro Vítka a já jsem dostala za úkol "tajnej projekt" od Ivana. Pak jsme trošku bojovaly s převodem do 3D a k tomu nám hrál adekvátně lkavej song od Nicka Mulveye.  

Ten den jsme se zároveň seznámily s další momentální členkou Editu - Jančou, která studuje na čvutu. V kompletní sestavě jsme si šli všichni společně narvat panděra do nedaleký restaurace na klukama oblíbenou pho bo. Při čekání se probíral fotbal, jelikož Fernando byl celej ten den natěšenej, až pujde večer koukat na zápas do nedalekejch Rígráčů. Vítek se snažil zorganizovat společnej přenos v jednom ze žižkovskejch barů a nakonec volba padla na Planetu žižkov na Tachovskym náměstí. Pho byla dobrá s tim, že Ivan pravil, že tady chutná tak dobře speciélně především díky správný vychucený harmonii glutamátů!:D
Pak jsme se rozskupinkovali na menší segmenty s tím, že jsme si ještě společně s Jančou, Emou a Fernandem rychle skočily na kafe a pak se vrátili zpět do kanclu, kde jsme pokračovaly až do 7 do večera.

ČTVRTEK

Ve čtvrtek jsme přišly už v 9:30, jelikož nám Juraj slíbil, že nám ukáže něco ve sketch upu, aby nám to šlo trošku líp od ruky.


 Songem tohodle dne byli zároveň i moji oblíbenci London grammar akorát ve svižnějším tempu (možná náznak rytmu v kterym bychom měly klikat :D). 


No a jelikož máme zatím kapánek bohužel ještě stále šnečí tempo, končily jsme zase pozdě večer, takže pak jsme jely rovnou mapovat "konkurenci" na umprum párty.


PÁTEK

Pátek byl náš poslední den u Editu. Celý ten den jsme fotošopily naší variantu interieru, kterej nám zadal Vítek se slovy "hlavně ať je to sexy holky":D. ( To se nám samozřejmě nepodařilo, takže mírnej fail, ale aspoň nám k tomu hrál dostatečně  "sexy nakřáplej Čet Fejkr" <--- Bude na Colours!.







Klasicky jsme si zašly na oběd a než sme se nadály, utekl zbytek dne jako voda a s celým týdnem v realitě byl s úderem šestý hodiny večer šmitec.

Kluci se pak s namá v průběhu dne jednotlivě rozloučili, jelikož musí neustále pendlovat mezi kanceláří a místama, kde se realizujou jejich projekty. Na závěr ještě technická, pracuje se tu výhradně na macu, tudíž pro někoho, kdo neholduje applu by to mohla být komplikace. No a abychom to shrnuly, rozhodně to neni sranda a ještě se máme co učit! Tudíž buďme rádi, že si ještě zatím užíváme školičky. Moc děkujeme Editu za trpělivost i přes to, že si z nás často dělali humor - viz průvlaky:D. Amen.














Anča + Ema // EDIT // 17.6. Úterý


ÚTERÝ

V úterý jsme měly nástup v kanclu až v 11, jelikož kluci před tím vyřizovali věci na stavbě. Při příchodu nás přivítal Juraj s tím, že nám zadal úkol jet vyměřit prostor jedné pražské prodejny, pro níž mají dělat interiér.

Ema horlivě zaměřuje a zapisuje.


Po zaměření jsme se obratem vrátily zpět a mezitím už dorazil zbytek "gangu" (Vítek,Ivan,Káča) tudíž jsme se se všemi seznámily :). Potom jsme se v průběhu dne dozvěděly něco víc o projektech na nichž EDIT pracuje, o tom jak to u nich chodí a funguje + jsme byly seznámený s jejich systémem.
Každý den tu s námi byl na stáži sympaťák - španěl Fernando, tudíž sme si procvičily little bit "ingliš".

Následoval oběd a pak hledání referencí+klikání=> boj. K tomu nám zpříjemňoval čas strávenej za počítačema ediťáckej playlist pod taktovkou Juraje. 


Večer jsme pak společně všichni jeli autem omrknout Landscape festival na Nákladovém nádraží Žižkov, kde jsme ještě potkaly kamarády a přišel za námi taky Patrik, který byl paralelně s naším týdnem v realitě na tom svém a to u Robustu.No a co se večera týče, Merta byl shozen do sádry a pivo stálo 10 korun, takže fajn večer!:D

Landscape festival v plném proudu.
Hlava v písku.


















Anča + Ema // EDIT // 16.6.14 - Pondělí

 


V neděli se telefonicky nečekaně dozvídáme, že v pondělí, místo obvyklého nástupu do práce, si máme udělat menší výlet do Tábora. Našim posláním bylo patřičně nasát zdejší atmosféru, zmapovat a nafotit lokalitu v rámci plánované architektonické soutěže na nový domov pro seniory.





Úlohy jsme se zhostily zodpovědně. Podařilo se nám proniknout do stávajícího domu pro seniory (viz foto - alias pavilon ptáků), kde jsme vyzpovídaly místní ředitelku. Teď už víme, že lidi s Alzheimerovou chorobou potřebují v parku organické cestičky :-) 



Nedílnou součástí nasávání atmosféry byl samozřejmě i průzkum zdejších kaváren :-)











Celkově to byl moc fajn výlet. Počasí nám celý den přálo, poznaly jsme mimo jiné malebné centrum Tábora. Večer jsme se po náročném dni vrátily zpět do Prahy, plné očekávání, co nás zítra čeká...