pondělí 3. prosince 2012

RŮŽA // H3T // ČTVRTEK


Čtvrtek ráno, vybavená laserovým zaměřovačem a mířím sama do Nerudovy ulice.  Trochu jsem bloudila, ale nakonec jsem našla ty správné dveře. Uvítala mě milá paní provozní, že můžeme jít zaměřovat druhou provozovnu, ale až cca za 20minut, mezitím mi prý udělá snídani a kafe. Kdo by se zvládnul ubránit?

Po výborné palačince s čokoládou a banánem vyrážíme na zámecké schody a moje první zaměřování může začít. Nejdříve okno zvenčí, okno zevnitř a pak to přišlo. Pokusit se zdokumentovat vnitřní prostory, kde půdorys vypadal něco jako jemně pokřivený, z jedné části zaoblený kosočtverec, který je zaklenut rádoby křížovou klenbou… pravé úhly by tu asi těžko někdo našel..

zámecké schody a "moje" okno

S haldou papírů, schémátek, popisů a fotek se vracím za klukama na Trafačku. Samozřejmě přišla druhá fáze zaměřování – vynesení  naměřených hodnot. Stačilo mi pár minut, abych zvládla zjistit, že propříště se musí zaměřovat ještě víc .) Kluci mě ale uklidnovali, že pro tuhle fázi moje měření určitě stačí a že od toho tu jsem, abych se něco naučila.

Z klikání mě po čase vysvobodí Štěpán, at skočím nakoupit. Večer se má totiž konat kolaudační saunovačka v kopuli na střeše a že hostům něco ukuchtíme.
Začaly přípravy, rozhodli jsme se pro zeleninový kuskus a domácí pomazánku.  Mezitím se rozehřívá sauna a první hosté už přicházejí. Chtěla jsem ještě doklikat můj půdorys, ale kdo by odolal saunování na střeše..  Nepamatuju si ani polovinu jmen všech lidí, co tu byli, ale spoustu návštěvníků se shodlo, že klukům prospělo, že tu mají „stážistku“, takhle uklizeno tu prý dlouho nebylo.. .)
alternativní způsob drcení pepře


Saunování na Trafačce všem moc doporučuju a vypadá to, že sauna bude pravidelně otevřená, tak sem můžete zavítat a vy!

foto-Vítek