neděle 22. června 2014

Barbora // MOBA // pondělí 19.5.

Je to tady.

První den v MOBA.

Samou nedočkavostí (a panickým strachem z nedochvilnosti) vstávám asi tak o hodinu dřív, než jsme měla v plánu.
To nevadí, to je v pohodě, říkám si. Dám si ranní procházku po Praze, koupím si kafe, přečtu kus knihy, dobře začnu den - co kdybych byla zklamaná žejo, musím tedy ten den alespoň nadějně začít. Vyrážím z Letné, mířím na náměstí Republiky, je asi osm a mám dorazit na desátou.
To je dost času na nadějné starty. 

Snídám s Johnem Steinbeckem na lavičce před Edisonovou stanicí, MOBA sídlí nedaleko - v ulici u Půjčovny. Je asi devět, jinými slovy - i když dorazím s předstihem znamená to minimálně dalších 45 minut nedočkavého čekání. Nesluší se přijít moc brzo, je nezdvořilé přijít pozdě. Musím si to dobře načasovat, ještě že mám tu knihu...

Přicházím do kanceláře, všichni už jsou dávno v plné práci. A já si myslela, že nesmím přijít moc brzo... Dnes se odevzdává jeden z projektů, v podvečer se prezentuje v blízké restauraci. No...v hospodě prostě. Po krátkém představení, seznámení a výměně rozpačitých úsměvů začínám dělat na materiálech pro večerní prezentaci. Dělám photoshop, texturuji situace, dělám vizošky. Super, tohle mě baví. 
V kanceláři vládne hektická, ale pozitivní atmosféra. Mezi prací se vtipkuje, hraje fotbal, nebo probírají knížky. Je tu hodně stážistů - tři Italové, čeká se příjezd skupinky Španělů, takže instrukce i konverzace se obvykle vedou v angličtině. No, často spíš začínají česky a končí anglicky... Aspoň člověk neztrácí pozornost :)
Je pět, prezentace oficiálně začala, nicméně Igor i Yvette jsou stále "na odchodu" z kanceláře. Dnes se končí "regulérně", vedení odchází hájit projekt. Zítra začneme nový - soutěž :) už aby to bylo! Jestli pojedeme stejným tempem a nadšením, tak prostě musíme vyhrát.
Posledních pár pokynů a upřesnění a teď alou domů, dobře se na zítra vyspat.

Bude to dřina. Super dřina. Bude to pěkný. Už teď se těším.

Tak zítra.

Pavel // IPR–KVP // Po–So+Út

Soudomí na kuří noze


pondělí 9.6.


seznámení s KVP probíhá v hospodě Pod Skalami, představovačce deseti lidí najednou se vyhnu zamáváním "Ahoj, já jsem Pavel!" a začínám poslouchat, co se bude v týdnu dít. Po obědě příchod do soudomí na kuří noze, Honzův krátký úvod do historie IPR a KVP (pamatuju si jenom, že to je Institut Plánování a Rozvoje a Kancelář Veřejného Prostoru, že to je super, že vědí co dělaj a že tenhle týden bude hodně práce)
Jakub mi ukazuje dvě knížky Koncepce pražských břehů ( http://www.uppraha.cz/clanek/195/koncepce-prazskych-brehu ) a Manuál veřejného prostoru (ve středu se posílá do tisku, v úterý bude ke stažení na netu)
Honza si mě bere zpátky, dává mi práci, vaří kafe a posílá mě dělat na terasu, protože je fakt vedro.

večer vernisáž kamarádů z avu, vypuštění hlavy.


terasa IPRu místo původních břečťanů – první úspěch KVP

J: Tak sedíme ve vierendeeláku, nebo ne?
M: ještě že sedim blíž podpoře, než Káťa
K: U podpory je moment největší...

úterý 10.6.


drobná pomoc někomu s něčím na rozcvičení, představovačka deseti lidí najednou si mě stejně našla. Dostávám zpátky na přepsání text z pondělka - básničky jsou super, ale dneska seriózně. Posílám text na korekturu, přepisuju, korektura, přepisuju, korektura, přepisuju, odevzdávám. Odpoledne nácvik prezentace Manuálu veřejných prostor, Hlavní role Marek s Vladem a větrák – Jakubovi hodinky ukazují 33°C.

večer grilování za Akademií s čerstvými diplomatny, vypuštění hlavy.

nanečisto 
bez větráku neni prezentace

nasávání zeleně

středa 11.6.


oprava textů Manuálu podle poznámek korektorky, nabízím Markovi info-lifting prezentace Manuálu – Marek už stíhá jen cvičení proslovu. Mažu z prezentace, co se dá, a najednou je k světu.

odjíždíme s Honzou a Jakubem na Ještěda f kleci. Vypuštění hlavy.

Rychlooběd

čtvrtek 12.6.


---OUT OF ORDER---



pátek 13.6.


setkávám se s Evou v Nákladovém nádraží Žižkov, do Reality se zapojuje i Míša a jdeme stavět výstavu k Manuálu. Kvůli pomoci s výstavou jsme vlastně přijeli. Eva je fajn, výstava bude taky. odpoledne korigujeme všechny texty k výstavě.

večer sedám k počítači a chystám se na psaní na blog. Ne, spolubydlící potřebují poradit s večeří, takže vypouštím hlavu.

NNŽ



páteční příloha: lušťovka "Poznej předmět na obrázku". Své odpovědi pište do komentářů, nebo přímo na zeď v NNŽ

kvíz pro zvídavé čtenáře

starfighter

sobota 14.6.


výstava se bílí, Míša už nechce nasprayované prsty. Kolemjdoucího Dana Mertu prosíme o radu s rozmístěním panelů. Holky děkují a přestavují panely zpátky.

Večer všechny nabílené panely stojí, věšení posterů a světla už musí holky zvládnout zítra samy, já odjíždím z Reality pomáhat do Liberce bakalářům s jejich sny.


stíhačky

fešáci + Eva + Míša
bílení klipsniček, nehty jako bonus

fertig


*úterý 17.6.


vernisáž výstavy na Landscape festivalu: Výstava se nám povedla. Přesto, že je založená na textech, lidi chodí pomalu a čtou si je. Doslíchám se, že než si korektorka dvakrát přečetla Manuál veřejných prostor, Praha se jí líbila.
Pivo za jedenáct (koruna záloha na kelímek), třikrát projdu festival, potkávám team z KVP a užíváme si vernisáž.

Naviděnou, Realito!