pátek 30. listopadu 2012

COLLCOLL/Ela

majú ústa
majú uši
majú nosi
majú oči


a majú ešte kadečo.to chce proste zažiť. to sú oni. COLLCOLL!



RŮŽA // H3T // středa

Sednout si za počítač a klikat.. to se vám u kluků z H3T moc často nestane.)
Za můj první den na Trafačce jsme toho stihli opravdu hodně. Naučila jsem se házet dřevěný prkna ze střechy na parkoviště (ano, pokaždý sem se bála, že někoho zabiju, nebo slítnu dolů já místo prken). Kluci totiž postavili na střeše saunu a ve čtvrtek se měla konat kolaudačka, takže jsme museli střechu náležitě uklidit.
A když jsme byli v tom uklízení, tak jsme rovnou vyklidili část jejich dílny, ve který se už nedalo ani hnout. Všechno dříví  jsme vyházeli ven, Štěpán vytáhl cirkulárku a už to jelo. Odteď mají krásně vyskládané zásoby dříví na zimu a v dílně se dá, aspon na čas, pracovat.
Kromě hordy dříví se mě kluci snažili zapojit i do tvůrčí práce, hledala jsem správnou dřevěnou židli do jednoho z jejich projektů a prozkoumávala jsem nové podklady pro projekt, který se snad bude vytvářet pod jejich vedením.

Ještě před odchodem domů, což bylo kolem 21:00, mi stačili povědět, že ve čtvrtek mě čeká moje první a rovnou samostatný zaměřování pro studii. S trochu vyděšeným pocitem, co že to zítra mám jít dělat, za to příjemně unavená jsem jela dom..


Jirka/MANUA/ zápisky ze dne třetího a čtvrtého




Po první protápané polovině workshopu jsme už věděli, nebo aspoň tušili o co nám jde a proto se nám pracovalo lépe. Dopolední přednáška od antropologů bohužel pro nás nebyla takovým přínosem jako pro ostatní, protože jsme měli území s cela odlišným charakterem a do kontaktu s obyvateli jsme tolik nepřišli. Po dopoledním bloku následovala práce už ne v terénu, ale v našem headquarters. Po utřídění myšlenek a záměru jsme vyrazili konzultovat do vedlejší hospůdky s Kamilem. Po konzultaci jsme měli celkem jasno a s tímto celkem kladným příslibem jsme začali poslední den.


Ranní briefing proběhl poměrně rychle a pak už následovalo dolazování našich výstupů do podoby, kterou jsme měli odpoledne "nanečisto" odprezentovat Davidovi Kašparovi, řediteli KD Kyje. Ladění i prezentace dopadly v pořádku a už nás čekal pouze poslední úkol. Pomoci klukům domontovat lavici a umístit ji na břeh Kyjského rybníka. Bphužel jsem neměl příliš času a nemohl jsem být u konečného umístění posezení u vody, protože jsem musel naskočit na projíždějící rychlík, který mě odvezl vstříc hektickému víkendu před odevzdávkami.
Ceká akce byla velkou zkušeností. Byl to můj první workshop, kterého jsem se účastnil a taky to podle toho vypadalo. Jen díky Zuze vypadal náš výstup k světu ;) 


Týden v realitě byl skvělý nápad, bohužel ten náš nebyl úplně takový jaký byl očekáván. Neříkám, že workshop nebyl dobrou zkušeností, ale z fungování kanceláře jsem nezažil nic. I tak díky Jitce za organizaci téhle akce! 


PS: Ještě nás čeká prezentace před představiteli Prahy 14. Tak možná ještě jeden report bude. Jen netušíme kdy...

J.