úterý 13. listopadu 2012

Zuzana/MANUA/01_02


P14_01
První den jsem viděla celé území jen na mapě. Bavila mě tušená rozmanitost. Panelové sídliště, parky, zahrádky, vilové čtvrti, bývalé vesnice, rybníky, obchodní centra, pole, lesy, železnice, cesty a mokřady.

Padlo mnoho zajímavých slov, dobrých myšlenek na první den spousty informací, které jsem se nesnažila jen poslouchat, ale vstřebat je až do morku kostí.

Jak se dívat na, tak velké uzemí? Jak chápat život v něm?

Po rozdělení území, vstřebávání vlastního zpracovávaného území následoval odchod.



P14_02
Den druhý začal nejhůře za poslední dobu, ale nálada se spravila po příjezdu do Kyjí. Lidi se usmívali. Vytiskli jsme si mapu a vyrazili jsme do terénu.

Měla jsem idylickou, romantickou představu o území, které jsme se rozhodli zpracovávat, ale ve skutečnosti tomu bylo jinak. Ta rozmanitost se zde stále promítá, ale je chaoticky rozprostřená a nepřístupná. Obklopilo mě obrovské zelené uzemí, které jsem neuměla pochopit, je tak přírodní a smutné, ale přitom přitahující a tajuplné. Neuměla jsem uchopit něco tak rozlehlého, ale myšlenky už se malinko utřepali. Dáme tomu  trochu spánku a uvidíme zítra.





























Jedna z přitažlivých cest.

Jakub/manua/úterý

rozbor území
procházka kolem rybníka
druhý den u manua. Ráno rychlá instrukce ohledně našeho průzkumu v terénu. Malé zdržení při čekání na deníčky na poznámky které by měly být naším výstupem . A hurá do prahy. Pro mě s Michalem to znamenalo procházku kolem kyjského rybníka a v lese. Parádní počasí. takhle by chtěl určitě pracovat každý...

Michal/Manua/úterý

 

Dnešní den docela ušel, během raního briefingu se protrhala oblčnost a vysvitlo sluníčko. S Jakubem jsme se po konzultaci s Tomášem vydali do terénu. Zabýváme se oblastí kolem Kyjského rybníka, což je docela pěkný místo na procházky. Celej den jsme tak strávili chozením po jeho okolí, diskuzí s místními občany i diskuzí mezisebou. Občas jsme si sedli na břeh rybníka a zapisovali si naše myšlenky a nápady. Bylo to docela v poho odpoledne, akorát jsem uplně totálně unavenej z neustálého chození.

Tereza/HuťArchitekturyMartinaRajniše/pondělí/ den třetí

Pracujeme dál na Jeseníkách, už se to chýlí ke konci. Kluci si mě oblíbili jako ligvistickýho poradce, dávaj mi opravovat svoje texty. To jsem měla jít studovat asi něco jinýho. Vařila jsem oběd, to jsem taky dostala pochvalu. Tvářili se věrohodně. Měli jsme cibulový koláč a salát s kozím sýrem a hořčično-medovou omáčkou. Ve čtvrtek se půjdeme podívat na stavbu školky v Krči. Zůstávám tu o dva dny dýl, jelikož máme v pátek volno a mě to tak děsně naplňuje pracovat zadarmo.)



Vzájemně jsme se nafotili nokiema 3310. Abyste taky videli.
Zítra možná přijde i imaginární slečna Pavlína.

Zuzka/Builders/pondělí


Po prvním dni můžu zkonstatovat, že tenhle týden bude asi hodně zábavný.

Pro začátek mě Lukáš, David a Štěpán mile uvítali, v kokpitu bylo dokonce teplo a kluci Kadlas/ Pavlišta měli vzácnou navštěvu- Ester gaislerovou- normálka.
Builders měli po náročném víkendu plném odevzdávání, takže se celý den nesl  v trochu odlehčenější náladě. Celé dopoledne se  věnovali návrhu  rekonstrukce rodinnému domu v Hořovicích, přičemž můj úkol byl se soustředit na řešení zahrady, takže velký researcher. Všechno jim to tam tak hezky funguje
Asi kolem 3 se zavelelo, že se jde na velkou výpravu  za obědem, a kam jinam, než do jejich Holešovické oblíbené tržnice na vyhlášenou nejlepší  Pho v Praze. Nojo, u Buildersů se rádo a dobře jí a proto jsme se zpátky zastavili ještě na Letné na koláče a kávu a vše krásně zakončili u prohlídky zeber v cirkusu.
Po pozdním návratu jsme se ale pustili do pořádné práce, musí se spravit stůl ! Pila, šrouby, pochybná vodováha, to vše kluci ovládají! Pořádní architekti. Sice z toho David a Predátor nejsou vůbec nadšení, ale naštěstí sme jim z výletu přinesli kousek dortu.
Kolem 7 se končí s prací a já jdu s klukama ještě na povinnou návštěvu do Hrocha, pičemž David prohlásí nejlepší větu celého dne.  ,,Měsíc to stojí za hovno, ale pak je to třeba půl roku dobrý,,.  J
Zítra se bude pořádně makat a půjde se za klientem na prohlídku cukrárny !
Už se těším.

veronika/manua/první

den první na praze 14 (kromě přestupu na bus do lbc a v ikea - den první vůbec)...procházka...

první dojem...?

praha14 není černý most!
praha14 má tolik tváří, že si člověk není jistý, jestli je ještě ve městě (co teprve v praze)
praha14 je vlastně docela dobrá...!

s manua v kulturáku na konci světa (přitom Kyje)....o workshopu, o tom co bude a nebude.....
...a o tom co my na to...
o praze14, o lidech co se o ni starají, o intervencích pro ni...a o tom, co pro ni budeme dělat my...
a taky o tom, že jsem blíž realitě než si možná sami myslíme...

...ale podle toho, jak se ,,čtrnáctka" během chvilky dychtivě rozebrala a každá dvojice si spokojeně držela svůj kus žvance....tak si myslím, že budou všichni spokojení....(nikdo neutekl....a tu možnost jsme měli!!!)

pro řadu z nás to bude možná zatím nejreálnější tvoření pro město, co jsme mohli zažít...
to zní docela dobře...

na zítra žeprej jen pevnou obuv, dobrou náladu, analýzy, kpz a sváču...