pondělí 12. listopadu 2012

Klára/manua/KOMUNITA

Tak jsme v Kyjích. Podle Kamilových doporučení jsme se balili skoro jak na Aljašku, ale tady v P14 je skoro jaro. Do KD Kyje jsme dorazili oklikou, abychom si prohlídli bitevní pole - paneláky, parky, vilky, rybník... To všechno v P14 najdete.
Rozdělení do skupin a rozebrání úkolů proběhlo překvapivě hladce, možná proto, že většina z nás byla bez oběda. Za povídání Olgy, Vojty a Davida to ale stálo... (Neměla by P14 půjčit pár aktivních lidí i do zbytku Prahy?)

Dnešní nejfrekventovanější slova: KOMUNITA, KOMUNIKACE.
v podobném duchu máme v plánu pokračovat i zítra.

Nakonec malý pozdrav z Rajské zahrady.



Jirka/MANUA/pondělí


    Počátek skorocelotýdenního workshopu se nesl v informačním a seznamovacím duchu. Než jsem dorazil do KD Kyje, kde máme základnu a měli jsme naplánovaný sraz, prošel jsem se od Černého Mostu do Kyjí. Hodně překvapivá oblast. Z města do vesnice a přírody. Mám pocit, že v podobném rázu se bude vyvýjet i naše práce. Území Prahy čtrnáct máme rozděleno na pět částí, kterými se budeme zabývat. Někdo má přidělen sídlák, někdo les. Uvidíme...

             Jedny nečekaný schody v central parku Černého Mostu

 Každopádně dnešek byl slušným příslibem do dalších dní. Těším se na ně!

Mirka/Robust/den první (pondělí)

Tak dneska jsem odstartovala svůj "týden v realitě" i já.
Ráno jsem dorazila trochu se zpožděním, protože jsem se od zastávky vydala na špatnou stranu. Robust mají ateliér na Smíchově a já se v Praze zatím moc nevyznám.
Nejprve mě provedli po ateliéru, který sdílejí s Projektilem, a pak jsme hned vyjeli podívat se na novou zakázku - rekonstrukce jednoho činžáku v Praze, hlavně teda rekonstrukce jednoho bytu v tom domě, který by měl sloužit jako kancelář a studentské bydlení. Cestou zpátky jsme se stavili na oběd a po obědě jsem začala překreslovat půdorys toho bytu do digitální podoby.
Večer jsme ze spousty vzorků vybírali kachličky do koupelen do wellness a do hotelu - asi nejtěžší rozhodnutí dne.



Jakub/MANUA/pondělí

ahoj. Tak moje pocity z prvního dne: ráno klasika vlak do prahy zpoždění 20min. S pocitem že si ušetříme cestu vystoupíme s Michalem v Praze Libeň, 20 minut nám zabralo hledání metra. Metrem jsme jeli na Prahu 14, kde se odehrálo naše první setkání s manua a kde budeme trávit zbytek týdne. Po příjezdu na Hloubětín jsme se s výborným orientačním smyslem vydali ke kulturnímu domu v kyjích, samozřejmě nás Praha nezklamala a po dlouhém bloudění dorážíme na místo se čtvrt hodinovým zpožděním.
   
v kulturním domě jsme se setkaly s partou cca 10ti lidmi + se 2 členy manua se kterými budeme spolupracovat. Dnešní den byl hlavně informační.Proběhlo nějaké představení,rozdělení do skupin a objasnění problému kterému se budeme zbytek týdne věnovat...čemu se přesně budeme věnovat zatím asi vědí pouze manua, zbytek našeho týmu si má alespoň do zítřejšího dne udělat průzkum přidělené lokality, já a Michal jsem si vybrali Kyje. Jsme zvědavý kam se tento projekt bude dál vyvíjet, co se dále bude dít by jsme se měli dovědět v průběhu týdne...dál nemám nic snad jen že nějakou fotodokumentaci přidám zítra

Tereza/HuťArchitekturyMartinRajniš/pátek/den druhý

Nejdříve bych se měla opravit, že nejsem otrokem v eMRAKu, ale v Huti Architektury Martina Rajniše (dále jen HAMR). Páteční den byl poklidný, David Kubík odešel poměrně brzo, hádat se ohledně stavby školky a už nepřišel. My jsme tu zůstali s Tomášem Kosnarem až do sedmy do večera. Dodělala jsem zbytky řezů a půďáků, které jsem kreslila ve čtvrtek a k obědu jsme dodělali zbytky zapečeného kuřete s bramborem. Dále jsem se zdokonalila ve skládání plachet a mytí nádobí. 
Na Úvoze je to pořád fajn. Dneska (pondělí) vařím oběd, kluci jsou gurmáni, tak to bude challenge. Držte mi palce ať nezklamu své ženství.