pátek 16. listopadu 2012

Zuzana/MANUA/03_04

P14_03
Ráno začalo představováním nápadů klukům. Přišel Lukáš a Pavel coby kulturní antropologové. Povídali nám o tom jak to dělají a proč.

Přišel čas oběda, tak jsme popadli papíry, mapy a tužky a vyrazili do restaurace. Pomůcky jsme rozložily na stůl a začala diskuze nad oblastí. Dlouho se povídalo, nápady se sypaly a následně se popírali. Behěm toho Kamilovi vychladlo rizoto, tak jsem se sbalili a vyrazili zase do térénu. Našli jsme krásnou lesní cestu, břízu, která nás okouzlila a příbytek bezdomovce. Potkali jsme pána se psem a dlouho jsem si povídali.

Dnešní poznatky o uzemí se snažíme nějak sepsat a jdeme domů.






P14_04
Odpoledne nás čeká prezentace řediteli kulturního domu v Kyjích a klukům. Celé dopoledne máme na zpracování. Žádné počítačové prezentace a vizošky. Na samém začátku jsme dostali skicáky, do kterých jsme zaznamenávali průběh a teď musíme shrout a vyvodit závěr. To znamená představit PROBLEMATIKU našeho řešeného uzemí, INFORMACE, které jsme nasbírali, ZADÁNÍ, které jsme si z toho vyvodili, následně jaký očekáváme EFEKT a kdo a jak provede REALIZACI.

Kluci dnes pracují na lavičce a nás nechávají o samotě. Pozorují nás z venku, jak pilně diskutujeme a pracujeme, zapisujeme a smějeme se. My zase sledujeme je, jak venku mrznou, skládají lavičku a těší se, až bude na svém místě u Kyjského rybníka.

Celý tento projekt je založen na spolupráci s komunitou a její identifikací s místem. Bez nich to nepůjde. Spolupráce kulturních expertů, antropolugů, politiků a architektů je prvním krokem na cestě za identifikací.



P14_05
Samostatná práce na doplnění skicáku, které budou sloužit pro prezentaci starostovi a občanům Prahy 14.

Žádné komentáře:

Okomentovat