pondělí 23. června 2014

Michaela // Kancelář veřejného prostoru // 13.6. pátek

"Ty nám přijedeš pomoct s tou výstavou, jo? Tak si radši vezmi pracovní oblečení" znělo mi v telefonu, když mi ve čtvrtek volala Eva.
V pátek ráno tedy vyrážím směr Praha - Kancelář veřejného prostoru alias kávépéčko, očekávajíc pořádné dobrodružství na úřadě.

"B jako budova"
Za "do práce na kole" mají stropro prémie!
V Pragerových kostkách za Karlovým náměstím sedí samí mladí - je to jako atelier diplomantů, co horečně klikají před konzultací s vedoucím práce, po-očku sledujíc ta nejvtipnější videa na youtube (sorry, boys!). Kafe mají ale opravdu dobré a s láskou Vám ho naservírují přímo na stůl.
Právě dokončují Manuál tvorby veřejných prostranství, objemnou to publikaci plnou tipů a rozborů jak by měl, nebo spíš mohl vypadat prostor veřejný. V zahraničí zcela běžná věc, v Čechách jsou kávépéčkaři zřejmě průkopníky. Brzy bude dostupná na internetu, určitě se na ní podívejte. Je skvěle zpracovaná a snad bude mít pozitivní dopad na pražská veřejná prostranství (a nejen ta). Co je "veřejné" je také velmi ošemetné...

ahoj Marku (autor rozkošných čč kresbiček v náboru KVP)

Ještě stihnu okounět při debatě Kuby a grafika Marka o návrhu webových stránek Manuálu, ale hned nato se loučím a hurá do NNŽ.

Nákladové nádraží Žižkov - instalace KVP pro Landscape festival.
Je tu asi deset mužů (ahoj Pavle - uličník je tady taky), šéfuje jim žena.
Jmenuje se Eva.
Je skvělá.
Jestli chcete vědět něco o nářadí, montování, materiálech, jak co udělat efektivně a hezky, zavolejte jí. Eva je študovaná umělkyně, sklářka, performerka a kurátorka. Všeuměl/kyně.
 
Sprejuji spony na bílo. Spíš svoje prsty.
K čemu rukavice? Máme aceton.
Bílá spona = superchytrá věc na uchycení plachet!
(nakonec se vůbec nepoužila)
Je to obrovské.
Pavel a jeho nový parfém.
Domlouváme.
Po pár vrtech mají chlapíci smontováno, my už jen ladíme umístění panelů. Přijdou na ně pověsit veliké plachty s fotkami známých pražských prostor k zamyšlení. Ještě samozřejmě nejsou vytištěné. Myslím, že to kluci šili, když jsem u nich byla ráno.

Žádné komentáře:

Okomentovat